Documentatie

Separatoare de grasimi

Separatorul de grasimi cu doua trepte din familia OTP foloseste la oprirea si separarea grasimilor si uleiurilor conţinute de apa reziduala produsa în industria alimentara (prelucrarea carnii) si restaurante (cu bucatarie). In acest fel, separatorul de grasimi protejeaza sistemul de canalizare si statiile de tratare a apelor reziduale impotriva infundarii cu grasimi.

Descriere detaliata

Separatorul de grasimi e construit sub forma unei de cuve etanse din polipropilena. In cuva sunt montati pereţi despartitori, care compartimenteaza volumul interior în camere individuale: de sedimentare, de decantare si de stocare a grasimii separate. Constructia separatorului de grasimi corespunde reglementarilor in vigoare si e realizata fara autosustinere. 

Cuva, peretii interiori si tubulatura sunt realizate din polipropilena, material care asigura o protectie absoluta impotriva unui mediu extern agresiv si nu necesita intretinere speciala. Separatorul de grasimi poate fi ventilat printr-un tub de polipropilena, care poate fi montat deasupra camerei corespunzatoare celei de-a doua trepte de tratare.

Separatorul de grasimi cu doua trepte din familia OTP foloseste la oprirea si separarea grasimilor si uleiurilor conţinute de apa reziduala produsa în industria alimentara (prelucrarea carnii) si restaurante (cu bucatarie). In acest fel, separatorul de grasimi protejeaza sistemul de canalizare si statiile de tratare a apelor reziduale impotriva infundarii cu grasimi, fapt care poate cauza probleme tehnologice.

Dimensionarea capacitatii separatorului de grasimi
Performantele si eficienţa separatorului de grasimi depind de mai multi factori:

- debitul apei uzate (l/s)
- temperatura apei
- tipul de poluare
- concentratia poluanţilor
- produsele de curatire folosite

Capacitatea separatorului de grasimi e determinata de debitul de apa reziduala (l/s) pe care separatorul poate sa-l proceseze.

Tipărire